Thuis laat je, hoe veilig je sloten ook zijn, toch ook niet iedereen binnen wanneer er wordt aangebeld?

Thuis laat je, hoe veilig je sloten ook zijn, toch ook niet iedereen binnen wanneer er wordt aangebeld?

14 januari 2018 0

Een beetje vreemde titel voor een “IT blog”, maar soms moet je in beeldspraak spreken om een boodschap helder over te brengen.

Spectre and Meltdown, vast termen die een ieder langs heeft horen komen, ook als niet IT’er breed uitgemeten in de media bij oa. RTLNieuws, NOS etc. Was het niet iets van een beveiligingslek in de verwerkingseenheid van de pc, iets van Intel en AMD en anderen waarmee met programma code informatie kan worden onderschept / gewonnen ofzo.? Ik schrijf dit artikel vooral niet om uit te leggen wat het is, ik wil dit artikel vooral laagdrempelig houden.
Inmiddels hebben oa. Microsoft updates uitgebracht om het Windows systeem te beveiligen tegen deze kwetsbaarheid.

Mijn persoonlijke ervaring, en getest op meerdere systemen, is dat de updates van Microsoft (op nieuwe en oudere systemen) “heel” erg vertragend werken. Er zijn ook gevallen bekend dat het systeem niet meer op wil starten of spontaan gaat herstarten. Er zijn ook gevallen (gelukkig een meerderheid) bekend waar het wel goed bij gaat.
Ik heb gekozen om iets meer risico te lopen en de update te verwijderen. (Gewoon alert blijven met wat je doet op internet / email ed.) Met de volgende link kun je een programma downloaden en eenvoudig testen of jouw Windows pc onveilig is. Wanneer jouw systeem ‘vatbaar’ is dan weet je dat je jouw systeem moet updaten of even extra alert moet zijn. Uiteindelijk zit de voornaamste kwetsbaarheid aan de andere kant van het beeldscherm, oa. de lezer van dit stukje tekst.
Ik blijf dan ook zeker aanbevelen, wees alert, open niet alles wat je tegenkomt aan mail, websites, berichtjes. Dit is van toepassing voor zowel pc, laptop, macbook, tablets, telefoons.
Fijn weekend,